Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Uusi sammutusallas parantaa Wasalinen paloturvallisuutta merellä

Wasaline ja suomalaiset paloturvallisuuden asiantuntijayritykset Firesea Equipment Oy ja Rescue Team Scandinavia ovat tehneet puolen vuoden ajan läheistä yhteistyötä kartoittaakseen uusia menetelmiä merellä sattuvien autopalojen sammuttamiseen. Varustamo on myös osallistunut erityisesti sähköautopaloihin tarkoitetun sammutusaltaan kehittämiseen yhteistyössä muiden varustamojen kanssa. Nyt Wasaline on ensimmäisenä varustamona tilannut kyseisen altaan Aurora Botnia -alukselleen.

Wasaline on maailman pohjoisin varustamo, joka kuljettaa matkustajia ja rahtia päivittäin Suomen ja Ruotsin – Vaasan ja Uumajan – välillä. Yhtiön uusi alus, Aurora Botnia, on maailman ympäristöystävällisin matkustaja-alus.

Auton ympärille koottavan EVFS-altaan toiminta perustuu siihen, että sähköauton pohjassa sijaitsevat akut saadaan palon sattuessa nopeasti upotettua jäähdyttävään nesteeseen. Testeissä allas on osoittautunut tehokkaaksi ja helposti käsiteltäväksi autokannen ahtaissa tiloissa.

Lisäksi Wasaline on hankkinut Aurora Botnialle AVD-sammuttimia, jotka ovat tehokkaimpia markkinoilla olevia käsisammuttimia litiumioniakkupalojen sammuttamiseen. Niiden sisältämä sammutusaine paitsi jäähdyttää akkua, myös muodostaa peittävän kuoren sen pintaan.

”Turvallisuus merellä on meille kaikkein tärkeintä. Olemme aina innolla mukana turvallisuutta, ympäristöystävällisyyttä tai teknologiaa kehittävissä projekteissa. Sammutusaltaan ja uusien sammuttimien hankinnalla kohotamme valmiuttamme merkittävästi”, kertoo Wasalinen toimitusjohtaja Peter Ståhlberg, ja jatkaa:

”Yhteistyö muiden varustamojen, pelastuslaitoksen, asiantuntijoiden ja tavarantoimittajien on sujunut erinomaisesti. Aurora Botnian miehistö on suurella ylpeydellä ollut mukana tässä merenkulun turvallisuutta parantavassa projektissa.”

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi