Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Astara Auto Finland lahjoitti kuusi Kia-autoa koulutuskäyttöön Suomessa

Astara Auto Finland on luovuttanut yhteensä kuusi huollon sijaiskäytössä ollutta Kia-henkilöautoa eri puolelle Suomea koulutuskäyttöön. Suoraan liikennekäytöstä luovutetut autot ovat vuoden 2017 Kia Optima -malleja ja ne ovat useille ammatillista koulutusta tarjoaville oppilaitoksille uusinta opetuskalustoa.

Tampereen seudun ammattiopiston autoalan tiimivastaava Erkka Javanainen vastaanotti Kia Optiman Delta Auton tekniseltä päälliköltä Heikki Autiolta.

Astara Auto Finland haluaa olla tukemassa autoalan koulutusta oppilaitosyhteistyön kautta. Yhtiö toimii Kian ja Mitsubishin maahantuojana Suomessa. Sen emoyhtiö Astara on maailman johtavia liikkumispalveluiden tarjoajia.

”Toimiva koulutusjärjestelmä on hyvinvointiyhteiskunnan peruspilareita. Autoalan koulutus on uusien haasteiden edessä tekniikan kehittyessä. Haluamme osaltamme olla vaikuttamassa siihen, että oppilaitosten opetuskalusto vastaa tämän päivän tarpeita”, sanoo Kia Finlandin Brand Director Rami Kittilä Astara Auto Finlandilta.

Ajoneuvoalan perustutkinnon opetussuunnitelmaa uudistettiin vuonna 2022. Autojen kehitys heijastuu myös opiskeluun ja opeteltaviin asioihin, mikä luo tietyt vaatimukset oppilaitosten koulutuskalustolle. Keskimäärin autot ovat opetuskäytössä noin kymmenen vuotta. Tuona aikana autoja hyödynnetään sekä perustutkintovaiheen harjoittelussa että erikoistutkinto-opiskelijoiden haastavissa koulutustehtävissä. Opetuskäytön jälkeen oppilaitokset ovat velvollisia huolehtimaan autojen oikeaoppisesta kierrättämisestä. Suomen Autokierrätyksen kautta autoista saatavat materiaalit saadaan tehokkaasti uusiokäyttöön.

Stadin AO:n vastaanottaman Kia Optiman edessä Janne Kantanen (vas.) ja Evita Husu Stadin AO:sta sekä Erkki Castrén Astara Auto Finlandilta ja Heikki Halme Autokeskuksesta.

Oppilaitosyhteistyö on tärkeässä roolissa Astara-verkostossa. Sitä kautta jälleenmyyjät saavat ensimmäiset kontaktin tulevaisuuden tekijöihin.

”Koulutukseen panostaminen on myös konkreettinen panostus autoalan tulevaisuuteen. Parhaimmillaan harjoittelujaksot etenevät oppisopimuskoulutukseen, jolloin opiskelijat pääsevät nopeasti kiinni käytännön töihin ja valmistumisen jälkeen voi olla valmis työpaikka odottamassa. Autoala tarjoaa huikeita mahdollisuuksia motivoituneille henkilöille”, Kittilä sanoo.

Opetuskäyttöön luovutetut Kia-autot toimitettiin seuraaville oppilaitoksille:
 
Stadin AO, Helsinki 
Turun ammatti-instituutti TAI, Turku 
Tampereen seudun ammattiopisto Tredu, Tampere 
Koulutuskuntayhtymä Sedu, Seinäjoki 
Koulutuskuntayhtymä OSAO, Oulu 
Kainuun ammattiopisto KAO, Vantaa 

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi