Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Ford Mustang on maailman myydyin urheiluauto kymmenen viimeisen vuoden aikana

Tänä vuonna 59-vuotissyntymäpäiviään viettävä Ford Mustang on maailman myydyin urheiluauto, kun lasketaan yhteen viimeisten kymmenen vuoden myynnit. Tieto perustuu Fordin S&P Global Mobilityn rekisteröintitilastoista tekemään analyysiin.

”Olemme ylpeitä koko Mustang-perheestä ja siitä, mitä se edustaa Fordille ja erityisesti Mustangin omistajille ja faneille”, sanoo Dave Bozeman, johtaja Ford Blue Enthusiast Vehicles ja Asiakaspalveluyksikkö. ”Olemme sitoutuneet palvelemaan maailmanlaajuista Mustang-yhteisöämme Atlantasta Adelaideen, ja tämän ansiosta Mustangilla on kunnia olla maailman myydyin urheiluauto kymmenen edellisen vuoden myynnit yhteenlaskettuna.”

Fordin mukaan Mustangin kysyntä on edelleen voimakkainta Yhdysvalloissa, joka edustaa 78 prosenttia mallin maailmanlaajuisesta myynnistä. Mustangin myynti kasvoi vuonna 2022 useilla markkinoilla, muun muassa Saksassa +17,0 %, Iso-Britanniassa +14,4 %, Sveitsissä +14,9 % ja Lähi-idässä +7,4 %.

Täysin uusi, seitsemännen sukupolven 2024 Ford Mustang lisää uuden luvun ikonisen mallin tarinaan. Tarjolla on useita vaihtoehtoja eri hinta- ja suorituskykytasoille – olipa kyseessä avoauto tai coupémalli, V8 tai turboahdettu 4-sylinterinen moottori, manuaali- tai automaattivaihteisto.

Täysin uudessa Mustangissa on kaksi uutta moottoria – 2,3 litran EcoBoost ja Mustang GT:n kaikkien aikojen tehokkain 5,0 litran Coyote V8. Lisäksi uudessa Mustangissa on täysin uusi Remote Rev -ominaisuus, joka tarjoaa mahdollisuuden käyttää auton moottoria etänä avaimenperän avulla. Saatavana on myös uusi sähköinen driftausjarru, jonka avulla aloittelijakin voi driftata kuten ammattilainen, melkein kuin Vaughn Gittin Jr.

Mustang Dark Horse™ on ensimmäinen uusi suorituskykyinen Mustang-malli, jolle on annettu nimi Mustang Bullittin vuonna 2001 tapahtuneen esittelyn jälkeen. Mustang Dark Horse™ asettaa uuden mittapuun suorituskyvylle sekä tiellä että radalla, minkä vain Mustang voi tehdä. Malli näyttää hyökkäävältä ja siinä on erityisesti modifioitu, kaikkien aikojen tehokkain 500 hv 5,0 litran V8-moottori.

Mustang-perheen sähköinen jäsen, Mustang Mach-E ®, on nyt saatavilla 39 maassa. Ford on valmistanut 150 000 Mustang Mach-E:tä sen jälkeen, kun mallin tuotanto käynnistyi lähes kaksi vuotta sitten. Tämä on merkittävä virstanpylväs yhtiön kasvattaessa sähköautojen vuotuista tuotantomääräänsä 600 000 kappaleeseen vuoden 2023 loppuun mennessä ja yli kahteen miljoonaan vuoteen 2026 mennessä.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi