Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Ford palaa Formula 1 -sarjaan kaudesta 2026 alkaen Oracle Red Bull Racingin teknisenä kumppanina

Ford on palaamassa yli kahden vuosikymmenen jälkeen Formula 1 -sarjaan. Ikoninen amerikkalainen autonvalmistaja ja Red Bull Powertrains käynnistävät pitkän aikavälin strategisen teknisen kumppanuuden ja alkavat kehittää seuraavan sukupolven hybridivoimayksikköä, jota käytetään Formula 1 -autoissa kaudesta 2026 alkaen.

Red Bull Ford Powertrains toimittaa voimayksiköt sekä Oracle Red Bull Racingille että Scuderia AlphaTaurille vuodesta 2026 lähtien vähintään vuoteen 2030 asti.

”Tästä alkaa uusi, jännittävä luku Fordin moottoriurheilutarinassa, joka alkoi isoisoisäni ajaessa kilpailun voittoon. Tästä oli apua yhtiömme perustamisessa”, sanoo Bill Ford, Executive Chair, Ford Motor Company. ”Ford on palaamassa autourheilun huipulle yhdessä Oracle Red Bull Racingin kanssa ja tuo yhtiön pitkät perinteet innovaatioissa, kestävyydessä ja sähköistyksessä yhdelle maailman näkyvimmistä näyttämöistä.”

Ford ja Red Bull Powertrains alkavat vuodesta 2023 lähtien kehittää kaudelle 2026 voimaan tulevien uusien teknisten määräysten mukaista voimayksikköä, johon kuuluu 350 kW tehoinen sähkömoottori ja uusi polttomoottori, jossa pystyy käyttämään täysin uusiutuvia polttoaineita.

”Fordin paluu Formula 1 -sarjaan yhdessä Red Bull Racingin kanssa tukee täysin sitä, mihin olemme yhtiönä menossa – yhä enemmän sähköistyneisiin, ohjelmistopohjaisiin, nykyaikaisiin ajoneuvoihin ja kokemuksiin”, toteaa Jim Farley, pääjohtaja, Ford Motor Company. ”F1 on uskomattoman kustannustehokas alusta innovointiin, ideoiden ja teknologioiden jakamiseen sekä kanssakäymiseen kymmenien miljoonien uusien asiakkaiden kanssa.”

Ford tarjoaa teknistä asiantuntemusta kaikilla osa-alueilla, joilla se voi lisätä arvoa maailmanmestaritiimille. Yhdessä tutkittaviin osa-alueisiin kuuluvat polttomoottorien kehitys ja muut keskeiset kehityskohteet, kuten akkukenno- ja sähkömoottoriteknologia sekä voimayksiköiden ohjausohjelmistot ja analytiikka.

”On upeaa toivottaa Ford tervetulleeksi takaisin Formula 1 -sarjaan tämän kumppanuuden myötä”, sanoo Christian Horner, Oracle Red Bull Racingin tallipäällikkö ja toimitusjohtaja. ”Saamme riippumattomana moottorinvalmistajana etua mahdollisuudesta hyötyä Fordin kaltaisen autonvalmistajan kokemuksesta. Fordilla on jo rikas monta sukupolvea jatkunut moottoriurheiluhistoria, ja meille Red Bull Powertrainsissa seuraavan luvun käynnistäminen Red Bull Fordina on erittäin jännittävää. Vuoteen 2026 on vielä aikaa, mutta työmme alkaa jo nyt. Käännämme katseemme kohti tulevaisuutta ja Oracle Red Bull Racingin jatkuvaa kehittämistä.”

Ford on vuonna 2026 ainoa autonvalmistaja, joka kilpailee moottoriurheilussa ruohonjuuritasolta Formula 1 -sarjaan. Ford on mukana muun muassa WEC ja IMSA -sarjoissa, Le Mansin 24 tunnin ajossa Mustang GT3:lla, WRC-luokassa M-Sport Ford Puma Hybrid Rally1 -autolla, Baja 1000 -kilpailussa Rangerilla ja Broncolla sekä NASCAR, NHRA ja Supercars -sarjoissa Mustangilla.

Ford hyödyntää moottoriurheilussa tekemäänsä työtä myös tuotantoautoihinsa, jotta kuluttajat hyötyvät nopeammin innovaatioista, uusimmista teknologioista ja ohjelmistoista. Tämä jatkuu myös uuden moottoriurheilun huipulla tapahtuvan kumppanuuden myötä Fordin tulevien sähköautojen kehittämisessä.

”Olemme astumassa Ford Performancen uuteen aikakauteen”, Farley sanoo. ”Kilpailemme moottoriurheilun huipulla F1-sarjan voitosta Red Bull Racingin kanssa. Maailman suosituin urheilucoupé Mustang kilpailee niin ruohonjuuritasolla kuin huippusarjoissakin, kuten Australian Super Cars ja NASCAR sekä Le Mansin kilpailussa. Ja rakennamme johtajuuttamme off-road-ajossa muun muassa rallin MM-sarjassa, King of Hammersissa ja Baja 1000 -kilpailussa. Samaan aikaan jatkamme myös jännittävien konseptiautojen, kuten SuperVan 4 ja Mach-E 1400, esittelemistä maailmalle.”

Ford investoi maailmanlaajuisesti 50 miljardia dollaria autojen sähköistämiseen. Yhtiö on Yhdysvaltojen toiseksi suurin sähköautojen valmistaja, jonka menestyksen kulmakiviä ovat täyssähköiset F-150 Lightning ja Mustang Mach-E. Lisäksi täyssähköinen E-Transit on markkinajohtaja monessa maassa ympäri maailmaa. Osana yhtiön Ford+ -suunnitelmaa Ford pyrkii vastaamaan täyssähköautojen kasvavaan kysyntään ja kasvattaa sähköautojen tuotantoaan. Yhtiön tavoitteena on saavuttaa globaalisti 600 000 sähköauton vuotuinen tuotantomäärä tämän vuoden loppuun mennessä. Vuoden 2026 loppuun mennessä yhtiö valmistaa vuosittain maailmanlaajuisesti 2 miljoonaa sähköautoa.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi