Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Huutokaupat.comin vuoden 2023 kiinnostavimmat kohteet ovat nyt selvillä: Kärjessä kesämökkejä ja ajoneuvoharvinaisuuksia

Suomen suurin verkkohuutokauppa Huutokaupat.com on tänäkin vuonna pursunnut ainutlaatuisia kohteita, jotka ovat saaneet aikaan ihmetystä ja huudahduksia ihmisissä. Kokosimme yhteen vuoden 2023 kiinnostavimmat huutokauppakohteet, jotka saivat kävijöissä huutoja aikaan.

Kärjessä keikkuu Hotelli Punkaharju, jonka huutokauppaa seurattiin jännityksellä niin Huutokaupat.com-sivustolla kuin eri medioissa. Toisella sijalla on legendaarinen kullankaivuukone H16B Åkerman, jonka noutoa Lemmenjoen kultakentiltä seurattiin Youtubessakin. Kärkeen mahtuu myös totta kai klassikkoautoja ja mielenkiintoisia kiinteistöjä ympäri Suomen. Vuonna 2023 Huutokaupat.comista löytyi jälleen ainutlaatuisia aarteita, joita ei mistään muualta voisi löytää.

Huutokaupat.com-sivustolla huutokaupatuista kohteista suuri osa on käytettyjä tai myynnistä poistuneita tuotteita: ajoneuvoja, työkoneita, kiinteistöjä, rakennustarvikkeita, huonekaluja ja kaikenlaista käyttötavaraa. Huutokaupat.com tarjoaa näille tavaroille väylän löytää uusi omistaja, jonka hoivissa tavaran elinkaari pitenee. Huutokaupat.comissa vierailee jopa 1,1 miljoonaa uniikkia kävijää kuukaudessa. Suuri näkyvyys takaa, että sivustolla myytävät kohteet nousevat ihmisten huulille ja mahdollisuudet kiertotalouden edistymiseen ovat suuret.

Top 10 kiinnostavimmat kohteet

Huutomäärät kertovat tehtyjen tarjousten määrän. Katsomiskerrat kertovat, kuinka monta kertaa myynti-ilmoituksessa vierailtiin Huutokaupat.comissa.

1. Hotelli Punkaharju, Savonlinna

 • Huutomäärät: 58
 • Katsomiskerrat: 108 437

Historiallinen, pieteetillä remontoitu Hotelli Punkaharju tuli huutokauppaan heinäkuussa. Huutokauppa herätti paljon kiinnostusta niin median kuin huutajienkin keskuudessa. Hotelli Punkaharju kipusi nopeasti katsotuimpien kohteiden joukkoon sivustolla. 

Kauppaan kuuluivat Punkaharjun Valtionhotelli Oy:n osakkeet, jotka oikeuttivat hotellikokonaisuuden omistukseen rakennuksineen ja vuokraoikeuksineen. Vaikka huutokaupassa hinta kohosi 745 000 euroon, jäi kauppa kuitenkin toteutumatta aivan viime metreillä. 

2. H16B Åkerman, Lemmenjoki 

 • Huutomäärä: 55
 • Katsomiskerrat: 107 669

Legendaarisen kullankaivuukone H16B Åkermanin palvelusaika tuli täyteen Lapin kultakentillä. Rallicrossin suomenmestari Henri Haapamäki lähti paikan päälle Lemmenjoelle, mistä Haapamäki poimi H16B Åkermanin kyytiinsä. Haapamäki taltioi Åkermanin matkan pohjoisesta etelään Youtube-kanavalleen, missä sitä seurattiin suurella mielenkiinnolla. 

H16B Åkerman laitettiin huutokauppaan, missä kaupat solmittiin kolmessa viikossa. Huutokauppa säästi palan Lapin luontoa, kun H16B Åkerman ei jäänyt luontoon mädäntymään. H16B Äkerman toimitettiin Maxpo-messuille Hyvinkäälle, mistä alkoi iäkkään työjuhdan matka uuteen kotiin Viitasaarelle. Huutokaupat.comissa kiertotalous voi edistyä joskus yllättävälläkin tavalla.

3. Omakotitalo omalla tontilla joen rannassa, Ii

 • Huutomäärä: 307
 • Katsomiskerrat: 90 291

Joenrantaan saatiin uusi asukas, kun vuonna 2002 hirrestä rakennettu 1,5 kerroksinen omakotitalo myytiin huutokaupalla eteenpäin. Komeista lasi-ikkunoista voi seurata Iin joen virtaa. 

Tämä omakotitalo oli Ulosottolaitoksen kohde. Huutokaupat.comissa myydään paljon ulosoton sekä konkurssipesien kohteita, jotka kiinnostavat sivuston kävijöitä. Monet viranomaistahot ja julkiset toimijat luottavat Huutokaupat.comiin kaupanteossa, sillä kaupantekoprosessi on läpinäkyvä ja tehokas.

4. Maatila, Oulainen

 • Huutomäärä: 88
 • Katsomiskerrat: 84 795

Maatilan kauppaan kuuluivat emolehmäkasvattamot, peltomaita sekä talouskeskuksen omakotitalo ulkorakennuksineen. Huutokaupat.comissa myydään paljon monien mahdollisuuksien kohteita, jotka sopivat monenlaiseen yrittäjyyteen. Maatilasta joku sai kenties itselleen sekä asuinpaikan että paikan ammatin harjoittamiseen. 

5. Mökki Långtået, Vöyri

 • Huutomäärä: 1
 • Katsomiskerrat: 67 810

Idyllinen, 1935 rakennettu kokonaisuus Oravaisten Långtåetissa myytiin eniten tarjonneelle. Päärakennuksen ohella pihapiiriin kuului hyvin säilynyt vanha latorakennus, perusteellisesti kunnostettu pihasauna, huussi ja kaivo. 

Kohde kiinnosti kaikkia, joilla oli mökkihaaveita täyttämättä. Tästä joku onnekas sai rauhallisen paikan, kaikella mökkihaaveeseen kuluvalla rekvisiitalla. Talon irtaimisto kuului kauppaan, ja onneksemme talon sisustuksessa oli maalaisromanttisia piirteitä. 

6. Villa Granvik, Helsinki

 • Huutomäärä: 41
 • Katsomiskerrat: 65 193

Villa Granvik myytiin purettuna jälleenrakennettavaksi uudelle rakennuspaikalle, jonka Helsingin kaupunki vuokrasi pitkäaikaisella maanvuokrasopimuksella Vähä-Meilahden huvila-alueelta. Tästä joku sai 30 vuoden vuokrasopimuksen Meilahteen, mikä on pidempi kuin pääministerillä Kesärannassa. 

Huutokaupat.comissa myydään joskus erikoisiakin kohteita kuten kyläkouluja tai arvorakennuksia siirrettäväksi. Sivuston suuresta kävijäjoukosta löytyy ihmisiä, jotka uskaltavat ottaa haasteen vastaan. 

7. Omakotitalo, Loppi

 • Huutomäärä: 150
 • Katsomiskerrat: 58 126

Tämä pintaremontointia kaipaava omakotitalo huutokaupattiin osaaviin käsiin. Huutokaupat.comissa huutokaupataan kohteita, joilla on paljon potentiaalia. Potentiaali kaipaa vain esiin kaivamista, ja joskus tarvitaan pientä pintaremonttia. Huutokaupat.comin kävijöistä isolla osalla peukalo ei ole keskellä kämmentä vaan uusia projekteja etsitään aktiivisesti työn alle.

8. BMW R75/6 vuodelta 1974 

 • Huutomäärä: 157
 • Katsomiskerrat: 53 702

Tässä maailmassa ei ole paljon käyttämättömiä vuoden 1972 moottoripyöriä jäljellä, mutta yksi saatiin Huutokaupat.comiin. Ehkä tällekin pyörälle on jo kertynyt ajokilometrejä uuden omistajan ohjauksessa. 

9. Harley-Davidson FL 1952

 • Huutomäärä: 76
 • Katsomiskerrat: 52 224

Alan harrastajien tuntema pyörä oli saapunut Suomeen uutena Helsingin olympialaisten aikaan vuonna 1952. Jossain vaiheessa pyörä oli päätynyt Hurriganesin basisti Cisse Häkkiselle. Tämän kohteen huutaja ajaa jossain nyt Cissen vanhalla moottoripyörällä tukka hulmuten.

10. Omarantainen kesämökki, Hirvensalmi

 • Huutomäärä: 234
 • Katsomiskerrat: 51 050 

Ryökäsveden rannalle löytyi huutokaupalla uusi kesäasukas. Kesäpäivät taittuvat valkeaan yöhön Etelä-Savon maisemissa leppoisasti. Kesämökkikauppa käy Huutokaupat.comissa vuodenajasta riippumatta. 

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi