Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Jeep Avenger on naistoimittajien valinta vuoden parhaaksi perhe-SUV-autoksi

Women’s World Car of the Year (WWCOTY) on valinnut täysin uuden Jeep Avenger -täyssähköauton vuoden parhaimmaksi perhe-SUV-autoksi. Kyseessä on jo toinen merkittävä tunnustus Avengerille. Auto palkittiin arvostetulla Car of the Year 2023 -tittelillä tammikuussa Euroopassa.

Avenger sai jo toisen merkittävän autotoimittajien myöntämän tunnustuksen.

”Jeep Avenger on ansaittu voittaja luokassaan. Se perii kaiken Jeep-brändin legendan, mutta samalla se on täysin päivitetty 100-prosenttisella sähkötekniikallaan. Tämä on sitoutumista tulevaisuuteen, jota asiakkaat arvostavat”, sanoo Women’s World Car of the Year -järjestön puheenjohtaja Marta García.

WWCOTY on valinnut maailman parhaita autoja vuodesta 2009 lähtien. Tuomaristossa on 63 autotoimittajaa 45 maasta. Suomea tuomaristossa edustaa jyväskyläläinen freelance-toimittaja Mervi Varonen. Avenger teki vaikutuksen tuomaristoon onnistuneella muotoilulla, maastoajo-ominaisuuksilla sekä pienellä ympäristöjalanjäljellään.

WWCOTY-tuomaristo valitsi nyt voittajat kuudessa eri kategoriassa. Valituista kuudesta voittajasta äänestetään koko kilpailun paras auto eli Supreme Winner. Tulos julkaistaan kansainvälisenä naistenpäivänä 8. maaliskuuta.

”Olemme ilahtuneita ja ylpeitä siitä, että tämä kansainvälinen autotoimittajista koostuva tuomaristo on valinnut tämän palkinnon voittajaksi kaikkien aikojen ensimmäisen, täysin sähköisen Jeep-SUV:n. Jeep Avengerila on keskeinen rooli maailmanlaajuisessa sähköistymisstrategiassamme”, sanoo Jeepin toimitusjohtaja Christian Meunier.

Avenger aloittaa uuden aikakauden Jeepin mallistossa Euroopassa. Merkki esittelee vuoteen 2025 mennessä yhteensä neljä täysin uutta sähköautoa. Merkki on Euroopassa täysin sähköinen vuoteen 2030 mennessä. Jeepin tavoitteena on tulla maailman johtavaksi päästöttömäksi SUV-autojen valmistajaksi.

Jeep Avenger on B-SUV-segmentin kompakti auto, jolla on pituutta 4,08 metriä.  Avengerissa on uuden sukupolven sähköinen voimalinja, joka tuottaa tehoa 156 hv maksimiväännön ollessa 260 Nm. Avenger on varustettu 54 kWh akustolla, jolla sen toimintamatka on jopa 400 kilometriä (WLTP) kaupunkiajosyklin ollessa jopa 550 kilometriä. Auton käytettävyyttä lisäävät sen pikalatausmahdollisuudet.

Pariisin autonäyttelyssä viime syksynä esitelty Avenger on herättänyt suurta kiinnostusta asiakkaissa. Autoa on myyty Euroopassa jo yli 12 000 kappaletta.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi