Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Kaukokiito investoi kahdeksaan täyssähköiseen kuorma-autoon

Suomen suurin yksityinen logistiikkaketju Kaukokiito jatkaa investointejaan kasvavaan sähköautokantaan. Se on askel kohti vastuullisuustavoitetta kuljettaa lähetykset tulevaisuudessa hiilineutraalisti.

Kaukokiito investointi kahdeksaan uuteen täyssähköiseen kuorma-autoon.

Kaukokiidon kunnianhimoinen tavoite on kuljettaa toimitukset hiilineutraalisti vuoteen 2030 mennessä, viisi vuotta ennen Suomen kansallista tavoitetta. Yritys kulkee tätä kohti askel kerrallaan ja konkreettisin teoin – tähän mennessä on mm. panostettu kaluston parempaan hyötysuhteeseen ja taloudelliseen ajotapaan sekä siirrytty digitaaliseen toimitusketjuun ensimmäisenä Suomessa toimivana rahdinkuljettajana vuoden 2020 alussa. Maaliskuussa 2023 lanseerattu Kaukokiito BIO -palvelu mahdollistaa lähetysten toimituksen uusiutuvalla dieselillä, joka vähentää jopa 90 % kuljetusten hiilijalanjälkeä. Lisäksi yritys käyttää uusiutuvia energiamuotoja toimipaikoissaan. 

Viimeisimpänä matkaa kohti hiilineutraaliutta vauhdittaa investointi kahdeksaan uuteen täyssähköiseen kuorma-autoon. Investointi on suurusluokaltaan merkittävä: vertailun vuoksi vuonna 2022 koko Suomessa rekisteröitiin 15 sähkökuorma-autoa (lähde Traficom).

Päästötöntä liikennöintiä

Sähkökuorma-auto on ympäristöystävällisin valinta, kun huomioidaan ajoneuvon koko elinkaari. Kalustolla liikennöinti ei aiheuta lainkaan päästöjä – autot ladataan latauspisteissä, jotka käyttävät energiana uusiutuvaa sähköä, kuten tuuli- ja aurinkovoimaa. Lisäksi niiden melukuorma on pieni, ja siksi ne soveltuvat hyvin kaupunkikeskusta-ajoon.

– Toimimme alalla, joka tuottaa päästöjä, ja otamme vastuullisuustyön tosissamme. Vaihtoehtoiset käyttövoimat ovat osa vastuullisuusmatkaamme; haluamme kasvattaa jo olemassa olevaa sähköautokantaamme ja kerryttää ennakkoluulottomasti lisää käyttökokemuksia teknologiasta, kertoo Kaukokiidon toimitusjohtaja Petri Angervuori.

Ensimmäiset uudet sähkökuorma-autot aloittavat liikennöinnin Tampereella, Oulussa, Turussa ja Mikkelissä kesän aikana. Loput saapuvat maahan arvioidun aikataulun mukaisesti loppuvuoden aikana ja aloittavat ajot pääkaupunkiseudun, Porin ja Hämeenlinnan alueilla. Investoinnin myötä valtakunnallisessa Kaukokiito-liikenteessä ajaa kaikkiaan 18 sähköajoneuvoa, joista 11 kuorma- ja 7 pakettiautoja. Lisäksi biokaasulla ajavia autoja on 11.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi