Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Tutustu Naantalin sataman vahvuuksiin ja erityisosaamiseen uudella esittelyvideolla

Tutustu videolla Naantalin sataman vahvuuksia ja erityisosaamista sekä viimeisimpiä satamainfraan toteutettuja tai rakenteilla olevia investointeja.

Klikkaa ja katso video (Video julkaistu Facebookissa)

Automooring – ts. automaattinen kiinnitys- ja irrotusjärjestelmä otetaan käyttöön kesän aikana jo nykyisille Naantalissa liikennöiville Star-luokan aluksille. Uusi järjestelmä nopeuttaa aluksen irrotusta ja kiinnitystä, säästää polttoainetta ja vähentää päästöjen määrää sekä luo satamatoimintoihin kustannustehokkuutta ja parantaa turvallisuutta.

  • Kuluvan vuoden aikana Naantaliin saapuvat uudet Finnlinesin Superstar-luokan alukset ottavat automooring -laitteiston lisäksi käyttöön myös rakenteilla olevan maasähköjärjestelmän. Laivat voivat Naantalissa laiturissa ollessaan käyttää satamassa suoraa maasähköä, joka vähentää päästöjä ja pienentää melua satama-alueella, koska alusten ei tarvitse käyttää apukoneita laiturissa ollessaan.
  •  Kummankin uuden Superstar-aluksen matkustajakapasiteetti on 1 100 eli noin kaksinkertainen reitin nykyisiin Star-luokan laivoihin verrattuna.
  • Myös rahtikapasiteetti kasvaa uusilla aluksilla nykyisestä noin 4 215 kaistametristä 5 200 kaistametriin.
  • Videolla esitellään myös Naantalissa operoivan satamaoperaattori Stevenan ahtaustoimintaa Kantasatamassa, jota on kuvannut Mainostoimisto Kanava.to. Stevena toimii myös Naantalin Luonnonmaan satamanosassa, jossa varastoidaan mm. erilaisia kierrätystuotteita sekä tarjotaan erilaisia lisäarvopalveluita kuten bulkkausta.

Katso video tästä (Video julkaistu Facebookissa)

Videon loppupuolella näet havainnekuvin esitetyn katsauksen Naantalin satamaterminaalista, johon tulee uusi odotusaula jalankulkeville matkustajille.

Videolla on havainnekuvin esitelty myös kirkkaimpien tähtien – Finnsirius ja Finncanopus – mukaan nimettyjen Finnlinesin uusia Superstar-luokan rahti-matkustaja- eli #ropax-aluksia, jotka aloittavat kuluvan vuoden aikana säännöllisen liikennöinnin Naantali-Långnäs-Kapellskär-reitillä.

Säännöllisen Ruotsiin ja Ahvenanmaalle suuntautuvan linjaliikenteen lisäksi, Naantalin kautta on vuosien saatossa suuntautunut myös vahvaa kansainvälistä hakurahtiliikennettä, jota havainnollistettu videossamme.

Videon tekstitys on englanninkielinen.

Video toteutettiin hyvässä yhteistyössä Rajuliven kanssa.

Mielenkiintoisia katseluhetkiä!

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi