Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

FUCHS ja Den Hartogh hankkivat uusia sähkökuorma-autoja raskaisiin säiliökuljetuksiin

FUCHS ja Royal Den Hartogh Logistics ovat kehittäneet uusia intermodaalisia säiliökuljetusratkaisuja ja vievät nyt yhteisen vastuullisuustyönsä entistä pidemmälle. Merkittävä investointi raskaisiin sähkökuorma-autoihin osoittaa, miten voiteluainealan vastuullisuutta voidaan parantaa yhä uusin tavoin.

FUCHS ja Den Hartogh viitoittavat yhdessä tietä vastuulliselle voiteluteollisuudelle

Yhteistyö vastuullisuusasioissa alkoi, kun FUCHS oli ryhtynyt suunnittelemaan toimintansa siirtämistä Nynäshamnin vanhasta tuotantolaitoksesta uuteen nykyaikaiseen tehtaaseen, jonka suunnittelussa vastuullisuus huomioitiin alusta lähtien. Uusi tehdas sijaitsi entisen lähellä mutta ei kuitenkaan enää suoraan satamassa, jonne FUCHS pystyi aiemmin tuomaan suuria materiaalimääriä laivoilla. Yhtiö halusi todella panostaa vastuullisuuteen, mutta miten perusöljyjen ja lisäaineiden paikallinen kuljetus voisi tapahtua vastuullisesti? Monimutkaisia materiaalikuljetuksia kertyi vuosittain 30 000 tonnia, eikä niitä voitu hoitaa raiteilla. Siksi yhtiön täytyi kehittää muunlaisia logistiikkavirtoja. Suuret volyymit ja kausivaihtelu pakottivat etsimään logistiikkakumppanin, jolla oli sekä leveät hartiat että omia vastuullisuustavoitteita.

Den Hartogh -logistiikkakumppanin Pohjoismaista vastaava johtaja Fredrik Kimfors seurasi markkinoita ja FUCHSin tilannetta. Hän pohti mahdollisia ratkaisuja, sillä sekä vastuullisuusnäkökulma että liiketoiminnan mittakaava vaikuttivat kiinnostavilta. Säiliökuljetuksiin keskittyvänä kuljetusyhtiönä Den Hartogh oli kehittänyt intermodaalisia ratkaisuja, joissa tavaran liikkumista tehostetaan hyödyntämällä erilaisia kuljetustapoja.

– Pidimme siitä, että FUCHS vaikutti olevan vastuullisuuden suhteen tosissaan. Ei ole välttämättä helppoa voittaa tarjouskilpailuja painottamalla vastuullisuutta kokonaisvaltaisesti, mutta tässä siihen tarjoutui mahdollisuus, ja sen halusimme käyttää, Fredrik Kimfors kertoo. Ja FUCHS on todellakin näyttänyt, mitä tietä se haluaa kulkea! Olemme jo ehtineet siirtyä maakaasusta (LNG), joka oli paras vaihtoehto aloittaessamme, biokaasuun (LBG) ja nyt puhtaaseen sähköön. Viitoitamme yhdessä tietä vastuulliselle voiteluteollisuudelle.

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi