Kuljetus ja Logistiikka

Kuljetus ja Logistiikka

 

Ahola Transport optimoi kuljetuksiaan

Vehco - Vehicle CommunicationsAhola Transport, joka on yksi suurimmista kuljetusyrityksistä Pohjoismaissa ja Baltiassa on päättänyt asentaa Vehcon ajoneuvotietokonejärjestelmä 100 ajoneuvoon aikomuksena on optimoida kuljetuksia sekä parantaa toiminnan ympäristösuorituskykyä.

 

 

Ahola Transport perustettiin vuonna 1955. Reilun 55 vuoden aikana yrityksestä on tullut yksi johtavista kuljetusyrityksistä Pohjoismaissa ja Baltiassa joka tarjoaa kuljetuksia myös Manner-Eurooppaan. Tammikuussa 2011 Ahola Transport on päivittänyt konseptiaan, visiotaan ja strategiaan. Asiakkailleen he haluavat tarjota tehokkaampia, luotettavampia sekä ympäristöystävällisempiä kuljetus- ja logistiikkapalveluja. Tämän seurauksena he ovat investoineet Vehcon ajoneuvotietokonejärjestelmään.

― Koska meillä jo on ajoneuvotietokoneet autoissa joissa on tilauskäsittelyä Aholan oman IT-yrityksen Attracsin kautta, tulemme integroimaan Vehcon Co-Driverin niihin. Näin me emme tarvitse kahta eri laitteistoa autoissa. Tästä syystä meille oli olennaista löytää uskottava ja vakiintunut kumppani mobiilin IT:n saralla joka toimii hyvin Attracsin kanssa, Rickard Snellman, Ahola Transportin IT-päällikkö sanoo.

On-line suunnittelua

Ahola TransportAhola Transport työskentelee on-line kuljetussuunnittelulla, mikä tarkoittaa että reitit suunnitellaan ja ajetaan asiakkaiden tarpeiden mukaan, kiinteitä reittejä ei ole. Terminaalejakaan ei käytetä, vaan suoria autosta autoon lastauksia strategisesti sijoitetuissa kuljetushubeissa. Tämän ansiosta tavarankäsittelystä tulee mahdollisimman vähäistä, ja ajasta tilauksesta toimitukseen lyhyempi. Optimoidakseen kuljetussuunnittelua entisestään, Ahola Transportilla tullaan käyttämään Co-Driverin paikannusta, jäljitystä ja geofence-toimintoa.

― Ahola Transportilla panostamme paljon kuljetusten optimointiin kuljetushubeillamme autosta autoon lastausten kautta sekä konseptinmukaisten IT-ratkaisujemme avulla. Päämääränämme on optimoida kuljetuksia entisestään Vehcon järjestelmän avulla, esimerkiksi alentamalla polttoaineenkulutusta vähintään 6 prosentilla, tehostamalla kuljetussuunnittelua, parantamalla liikenneturvallisuutta sekä tehostamalla ympäristösuorituskykyämme, Rickard Snellman kertoo.

Asteittainen käyttöönotto

Aluksi Co-Driver asennetaan 100 ajoneuvoon ja tavoitteena on asteittain varustaa myös loput ajoneuvokannasta. Palvelut joita tullaan käyttämään Co-Driverissa ovat polttoaineenkulutuksen seuranta, taloudellinen ajo, geofence, paikannus, jäljitys, ajo- ja lepoaikatuki sekä pikaviestit. Co-Driveria tullaan myös käyttämään alustana palkanlaskentaan.

― Co-Driverin valinta ratkaisuksi perustuu vähintään yhtä paljon Vehcon valitsemisesta niin toimittajaksi kuin yhteistyökumppaniksikin. Toimiva yhteistyö Vehcon, Ahola Transportin ja Attracsin (Ahola Transportin IT-toimittajan) kesken on tärkeä menestystekijä, Rickard Snellman jatkaa.

 

Tietoa Ahola Transportista

Ahola TransportHelge Ahola, nykyisten omistajaveljesten Hans, Lars, Nils ja Rolf Aholan isä perusti yrityksen vuonna 1955. Yrityksellä on käytössä yli 350 ajoneuvoa, suunnittelee ja ja toteuttaa suoria kuljetuksia teollisuudelle ja kaupalle ja aettaa korkeat vaatimukset kuljetustensa joustavuudelle, luotettavuudelle ja tehokkuudelle. Ahola Transport suorittaa kuljetuksia Pohjoismaissa ja Balitassa ja vuodesta 2008 lähtien myös Manner-Euroopassa.

Lisätietoja kotisivuilta www.aholatransport.com

Yhteystiedot: rickard.snellman@aholatransport.fi

 

Tietoa Vehcosta

Vehco on Pohjois-Euroopan markkinoita johtava ajoneuvokommunikaatiojärjestelmän toimittaja kuljetusalalle jolla on yli 15 000 ajoneuvotietokonetta asennettu.

 

Vehco perustettiin vuonna 2001 oheisyrityksenä Chalmersin teknillisessä korkeakoulussa Göteborgissa. Se erikoistui kehittämään taloudellisen ajon ratkaisuja ja on siitä lähtien laajentanut tuotevalikoimaansa eri tietoliikenteen palveluilla kuljettajien ja kuljetussuunnittelun välillä esimerkiksi tilauskäsittelyllä, paikannuksella, jäljityksellä, pikaviesteillä ym.

Lisätietoja kotisivuilta www.vehco.com

Yhteystiedot: magnus.orrebrant@vehco.com

FacebooklinkedinmailFacebooklinkedinmail
 

Kuljetus & Logistiikka
Artturinkatu 2, Box 29, 20200 Turku
lehti@kuljetuslehti.fi